2008-04-30

Antwerpen wil beurs voor holebitoerisme

Schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) vertrekt volgende week naar Las Vegas, waar dan de IGLTA-conventie plaatsvindt. Die holebi-conventie wil Heylen in 2010 naar Antwerpen halen. IGLTA staat voor International Gay & Lesbian Travel Association en is een reisbeurs die holebi’s als doelgroep heeft. Antwerpen wil meer inspelen op gaytoerisme.

Heylen vertrekt naar Las Vegas met de steun van Vlaams toerismeminister Geert Bourgeois (N-VA) en minister-president Kris Peeters (CD&V). Ook Sevilla en Londen willen de conventie naar zich halen. De stad Antwerpen neemt gay toerisme zeer au sérieux. Voormalig schepen voor Toerisme Ludo Van Camenhout (Open Vld) en huidig schepen Philip Heylen (CD&V) willen de promoten bij het holebipubliek. Hierbij hoort ook deelname (en organisatie) van de internationale holebireisbeurs.

En om Antwerpen beter te verkopen, wil de stad een promotiefilmpje. Hiervoor zijn dan ook weer figuranten nodig. Breedbeeld heeft de opdracht gekregen dit filmpje te maken. Breedbeeld is een jonge bende enthousiaste filmmakers met klanten als JimTV, één, Canvas, VTM, VT4, TMF. (LA)

No comments: