2008-04-18

Vlaanderen kiest mooiste dorp

Vanaf midden april gaat Vlaanderen op zoek naar zijn mooiste dorp. Het wordt een afvallingsrace waarvoor uiteindelijk nog vijftien dorpen genomineerd zijn, drie per provincie. Met Kasterlee en Baarle-Hertog zijn de Kempen alvast goed vertegenwoordigd.Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft het startschot gegeven voor de verkiezing van Het mooiste dorp van Vlaanderen. Samen met Toerisme Vlaanderen en andere partners gaan Eén en Radio 2 op zoek naar het mooiste dorp. Niet minder dan 122 gemeenten vonden van zichzelf dat ze deze titel verdienden. 

Rekening houdend met selectiecriteria als het pittoresk karakter, de landelijke omgeving, het historisch aspect, het Vlaams (Bourgondisch) karakter en de toeristisch-recreatieve activiteiten, bleven er na twee schiftingen nog vijftien dorpen over.


Samen met Sint-Amands vormen Kasterlee en Baarle-Hertog het trio dorpen dat de provincie Antwerpen mag ertegenwoordigen. ”Veel van deze dorpjes zijn vaak minder bekend bij het publiek. Zij vormen nochtans een toeristische troef die we veel meer moeten durven uitspelen”, zegt Bourgeois. (LA)

No comments: