2008-04-25

Nieuwe boot voor dierentuin Planckendael

Een nieuwe boot brengt bezoekers van het treinstation in Mechelen naar Planckendael in Muizen. De nieuwe boot voert samen met de drie huidige boten - Baloe, Bonobo en Beethoven - bezoekers aan over een traject van zeven kilometer naar het park. De boot werd officieel gedoopt in aanwezigheid van Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois.

60.000 matrozen

De boten vervoeren jaarlijks zo'n 60.000 bezoekers naar Planckendael. Met de nieuwe boot hoopt het dierenpark dat nog meer toeristen Planckendael op een duurzame manier - per spoor en per boot - komen bezoeken. De nieuwe boot kreeg de naam Likamboté, de welkomstgroet in het Kitongé, één van de vier officiële talen van Congo.

De Likamboté is eigendom van de rederij Malinska, een onderdeel van het toeristische bedrijf V-zit. Dat organiseert verder nog boottochten op de Binnendijle in Mechelen en rondvaarten met de 'Festina Lente', die Antwerpen als thuisbasis heeft. Daarnaast staat V-zit ook in voor de verhuur van fietsen en tandems aan Het Steen in Antwerpen. (LA)

No comments: