2008-04-09

Katarakt goed voor Limburg

Neen niet de oogziekte, maar wel de serie Katarakt die op één speelt. De paasvakanties was een succes voor de Limburgse logiesuitbaters. Ze hebben samen meer dan zestigduizend boekingen binnen, goed voor meer dan 185.000 overnachtingen. Het opvallend succes is volgens Sylvain Sleypen, de Limburgse gedeputeerde van toerisme, wellicht te danken aan de populaire tv-serie 'Katarakt' (Eén).

Dat de paasvakantie een voltreffer was, is opmerkelijk aangezien Pasen dit jaar erg vroeg viel en vooral gezien het slechte weer. Toerisme Limburg vzw onderzocht de voorbije dagen de bezetting in de Limburgse logiessector. Tijdens de eerste week van de paasvakantie waren er 10.881 boekingen, goed voor 35.626 gasten. Voor de tweede week van de paasvakantie waren dat 6.715 boekingen, goed voor 17.361 gasten. Dat
maakt, met het laatste weekend van de paasvakantie nog voor de boeg, dus 17.596 boekingen voor 52.987 gasten. De logiesuitbaters ontvangen per boeking gemiddeld twee personen. Die verblijven gemiddeld drie à vier nachten. Een inschatting van het totaal aantal overnachtingen over de hele paasvakantie bedraagt dus minstens 185.889, zegt Toerisme Limburg.

"Alle Limburgse logiesuitbaters profiteren nog van het effect van 'Katarakt'. Bijna drie van de tien Limburgse logiesuitbaters ontvangen specifieke infoaanvragen of boekingen ten gevolge van 'Katarakt'. Ook de toeristische diensten in de Limburgse fruitstreek merken duidelijk het 'Katarakt'-effect. Sinds januari wordt bij meer dan een derde van de infoaanvragen bij hen direct verwezen naar de serie."
Dus als de paasvakantie vroeg valt, het weer slecht is en je denkt een slechte inkomstenperiode tegemoet te gaan. Zorg dat je een tv-serie hebt die zich in jou geburen afspeelt en het komt allemaal wel in orde. (LA)

No comments: