2008-04-08

Grote Fietsboek Vlaanderen herwerkt

Wie graag fietst, maar liever niet verdwaald rijdt, kan handig gebruik maken van de nieuwe herwerkte editie van het Grote Fietsboek Vlaanderen om zijn volgende fietstochtje uit te stippelen. Auteur Robert Declerck, geeft je de keuze uit een vijftigtal routes en een hoop van mogelijke overnachtingsplaatsen en doet er zelfs enkele gastronomische tips bij.

Het fietstoerisme zit in de lift. De voorbije jaren brengen meer en meer mensen, hun vakanties of weekendjes door met de fiets, en dan liefst in eigen land. 'Het afgelopen jaar telde de provincie Limburg alleen al zowat twee miljoen fietsers', zegt Robert Declerck, de auteur van het Groot fietsboek Vlaanderen . 'Een teken dat het fietstoerisme niet meer weggelegd is voor amateur-wielrenners die wekelijks honderden kilometers afleggen.' De parcours in het boek variëren in lengte van twintig tot zestig kilometer.

De infrastructuur is er de laatste jaren veel op vooruitgegaan. De Vlaamse provincies investeren jaarlijks miljoenen euro’s in betere fietspaden om toeristen van binnen- en buitenland aan te trekken. 'Echt slechte fietspaden zal je op onze routes dus niet snel tegenkomen,' aldus Declerck, 'maar die worden op toeristische routes sowieso vermeden.' Als er al een probleem is met fietsen in Vlaanderen, dan zal dat het groeiende aantal fietstoeristen zijn. 'Een luxeprobleem,' geeft Declerck toe, 'maar er zijn ieder weekend inderdaad te veel fietsers op de fietspaden.'

Volgens Declerck is het Groot fietsboek Vlaanderen de ideale gids 'voor iedereen die graag fietst'. Het boek biedt uitgebreide routebeschrijvingen aan en wijst de fietser op culturele of historische monumenten, telkens vergezeld van nuttige achtergrondinformatie.

De derde editie van het Groot fietsboek bevat niet alleen meer fietsroutes én -netwerken voor dagtoeristen. Ook liefhebbers die enkele dagen op het zadel willen zitten, komen aan hun trekken. In het boek staan vijf meerdaagse tochten langs de mooiste plaatsen in alle Vlaamse provincies, gekoppeld aan de meest geschikte hotels en gedetailleerde beschrijvingen van de bezienswaardigheden onderweg. En heel de familie kan er plezier aanbeleven. (LA)

No comments: