2007-05-01

Lac d’Ailette wordt grootste Europees vakantiecentrum

Op 28 juni opent in de buurt van de Franse stad Reims (Picardië) het grootste toeristisch project van Europa. Het ‘Lac d’Ailette’ is het nieuwste vakantieproject van Center Parcs, waarmee een investering van 260 miljoen euro is gemoeid. Center Parcs voorziet trouwens tegen 2010 ook de realisatie van het park Domaine de Harcholins in de omgeving van Straatsburg. Met dat project is een investering van 220 miljoen euro gemoeid.


Het ‘Lac d'Ailette', gelegen op anderhalf uur rijden van Parijs, is een vakantiecentrum met een oppervlakte van 84 hectare met een eigen haven, 861 woningen in Canadese stijl, een golfbaan, een conferentiecentrum van meer dan 2000 vierkante meter en diverse centrale voorzieningen, vijf restaurants, bars en zwembaden. Er is ook een speciale speelwereld met een oppervlakte van 1.000 vierkante meter voorzien voor kinderen.


Het park werd gedeeltelijk uitgetekend door de bekende landschapsarchitect Thierry Huau. Het project zal werk bieden aan 690 mensen. Het ‘Lac d’Ailette’ is het grootste Europese vakantieproject sinds vijftien jaar geleden Eurodisney werd geopend. Inmiddels hebben al meer dan 2.000 toeristen een verblijf geboekt in het nieuwe vakantiepark, dat voor de eerste drie maanden rekent op een bezettingsgraad van 72 procent.

No comments: