2007-05-01

Seniorensportdag in Herentals

Op donderdag 24 mei 2007 wordt in het Bloso-Sporcentrum in Herentals de zeventiende editie van de Antwerpse Seniorensportdag georganiseerd. Daarbij worden 1.500 deelnemers verwacht uit de hele provincie. Zij krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan dertig verschillende sporten. De Seniorensportdag is een initiatief van Bloso, de Antwerpse Provinciale Sportdienst en het stadsbestuur van Herentals.


De sportdag start om 9.30 uur. Daarbij kunnen de deelnemers kiezen voor verschillende formules. Zo kan er verkozen worden voor een pakket van een halve dag, waarbij bekende sporten zoals golf of tennis op het programma staan, maar ook activiteiten zoals volksdansen, wandelen of fietsen op het programma staan. Er komen echter ook minder bekende activiteiten aan bod.


Een pakket van een hele dag omvat de keuze tussen een toeristische wandeltocht van ongeveer 15 kilometer, fietstochten voor wielertoeristen van 85 kilometer, een fietsrally en een recreatieve fietstocht van vijftig kilometer. 's Middags wordt voor alle deelnemers een lunchpakket voorzien en als afsluiting wordt er ook een tasje koffie en een stukje taart aangeboden. Er is een muziekoptreden voorzien van Eddy Mars.


De deelnameprijs bedraagt 10 euro. Voor meer informatie kan met terecht bij de Bloso-inspectiedienst Antwerpen (tel. 014/85.96.60), de Provinciale Sportdienst Antwerpen (tel. 03/240.62.73) of de sportdienst van Herentals (tel. 014/28.52.50). Informatie is ook terug te vinden op de websites www.bloso.be en www.provant.be.

No comments: