2007-05-26

Pretparken twintig procent duurder

Vijf jaar geleden kostte een bezoek aan een pretpark voor een gezin van vier leden 79 euro. Nu is dat echter opgelopen tot 95 euro. Het duurste ticket voor een volwassene kost nu 30 euro, terwijl voor een kind maximaal 26 euro moet worden betaald. Boudewijn Seapark kende de grootste prijsstijging. Daar zijn de tickets 34 procent duurder geworden, terwijl Walibi in Waver met een toegangsprijs van 30 euro voor een volwassene het duurste pretpark van Belgiƫ is.


Volgens de uitbaters betalen de bezoekers die 20 procent extra voor een groter aanbod en een betere kwaliteit. Het aantal attracties in de parken is de jongste vijf jaar gevoelig gestegen. Bellewaerde is met 47 attracties het grootste pretpark van het land. Tijdens de voorbije jaar werden er 23 nieuwe attracties opgebouwd. Daarna volgen Plopsaland De Panne (21 nieuwe attracties), Walibi (16) en Bobbejaanland (12).


De exploitanten stellen dat de bezoekers ook meer aandacht besteden aan een goede service en een goede hygiƫne. Dat heeft volgens hen ook bijgedragen tot een prijsstijging. Tijdens het hoogseizoen zijn de meeste parken open van tien tot zeven. Dat is vaak echter te weinig om alle attracties te bezoeken. Er moet immers rekening gehouden worden met wachttijden. Met een gemiddelde van 55 minuten moet in Bellewaerde het langst aangeschoven worden.

No comments: