2007-05-27

Zuid-Afrika wil tien miljoen toeristen

Zuid-Afrika heeft het voorbije jaar meer dan acht miljoen toeristen aangetrokken. Dat is een stijging met bijna veertien procent. Dat werd bekend gemaakt tijdens de Afrikaanse reisvakbeurs Indaba in Durban. De Zuid-Afrikaanse minister van toerisme Martinus van Schalkwyk hoopt door die stijging dat de doelstelling van tien miljoen toeristen per jaar eerder dan 2010 zal gehaald kunnen worden.


Europa toonde een stabiele groei van ruim vijf procent. Moeketsi Mosola, directeur van South African Tourism, stelde al dat toerisme voor Zuid-Afrika inmiddels belangrijker is geworden dan goud. “Wij willen de toeristen als ons nieuwe goud behandelen," voerde hij aan. “Nu al is 95 procent van alle toeristen tevreden over het serviceniveau van de Zuid-Afrikaanse gastvrijheidsindustrie, maar dat percentage moet verder omhoog.”


Het Wereldkampioenschap Voetbal wordt in 2010 in Zuid-Afrika gehouden en er worden allerlei programma’s, onder meer op het gebied van training en scholing maar ook certificering van guesthouses, zijn erop gericht om klaar te zijn om de ongeveer 400.000 voetbalsupporters met een uitstekende service te kunnen ontvangen. Voor het eerst heeft de wereldvoetbalbond FIFA deze accommodaties als officiĆ«le verblijven aanvaard.


"Zij maken een onlosmakelijk en kenmerkend onderdeel uit van ons toeristisch product," stipte Moeketsi Mosola aan. Wel is South African Tourism een ambitieus programma gestart om te zorgen dat de accommodatie die wordt vermeld, ook voldoen aan hoge eisen. "Drie sterren in Zuid-Afrika is beduidend meer dan drie sterren in Europa,” aldus Mosala. “Door de lage grondprijs kunnen wij meer doen met minder”

No comments: