2007-05-26

Schoten bekroond voor gehandicaptentoerisme

Toerisme Voorkempen en de gemeentelijke Gehandicaptenraad van de gemeente Schoten zijn door Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) bekroond voor de uitwerking van tien aangepaste wandelingen voor minder mobiele personen. Daardoor kunnen ook rolstoelgebruikers sinds vorig jaar op een vlotte manier de toeristische troeven van Schoten verkennen. Langs het parcours zijn ook toiletten voorzien die toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.


De wandelingen passeren alle mooie wijken in Schoten aan, waarbij de deelnemers langs de Schotenvaart, het Kasteelpark en omgeving, Deuzeld, De List, Vordenstein, het dorpscentrum, De Zeurt, het Koningshof en het Schotenhof komen. De rolstoelwandelingen hebben een lengte van 2,5 kilometer tot 4,5 kilometer. De routes zijn speciaal bewegwijzerd met witte zeshoekige bordjes met rode pijltjes.


De wandelingen starten en eindigen steeds op een parkeerplaats waar de gehandicapten zich rustig kunnen klaarmaken voor de wandeling. Aan die startplaatsen ook een grotere zeshoekig bord voorzien van een icoon dat duidt op de doelgroep. De brochure kost vijf euro en is te koop bij Toerisme Voorkempen, Kerkstraat 17 in ’s-Gravenwezel (03-685.34.21), toerisme@voorkempen.be.


Meer informatie is ook te verkrijgen op de website www.toerismevoorkempen.be.

No comments: