2007-05-01

Nieuwe toekomst lonkt voor Dadipark

Er zijn plannen om Dadipark, het oudste pretpark van België, nieuw leven in te blazen. Het park werd in 2003 gesloten, maar een Britse investeerder zou er 80 miljoen euro willen investeren. Over de identiteit van de kandidaat-investeerder werden geen details vrijgegeven. Gemikt wordt op een half miljoen bezoekers per jaar en 350 werknemers. De toegang tot het themapark zou gratis zijn.


Dadipark werd in 1949 door het bisdom van West-Vlaanderen opgericht in Dadizele. Op het einde van de jaren tachtig kwam het in handen van een aantal plaatselijke middenstanders, maar die beslisten uiteindelijk tot een sluiting omdat het park verlieslatend bleef. Op het hoogtepunt van zijn populariteit kreeg het park ruim één miljoen gasten per jaar over de vloer. Het laatste jaar waren er nog amper 157.000 bezoekers.


De Britse investeringsmaatschappij zou het plan financieren van Building & Engineering, een projectontwikkelaar uit Deerlijk. Volgens dat plan zou Dadipark evolueren van een beperkt kinderpark naar een breder themapark. De toegang tot het park zou gratis zijn. De inkomsten zouden moeten komen van commerciële activiteiten zoals de verkoop van aan de attracties gelinkte producten.

No comments: