2007-05-01

Texel houdt tweede Jutterdag

Op zaterdag 12 mei wordt op het Nederlandse Waddeneiland Texel voor de tweede keer een Juttersdag gehouden. Zeker 75 Nederlandse jutters, werkzaam van Zeeuws-Vlaanderen tot Schiermonnikoog, komen die dag naar het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora op het eiland. Naast het luisteren naar juttersverhalen, worden dit dag een hele reeks activiteiten georganiseerd. De eerste Juttersdag dateert al van zes jaar geleden.


“De eerste juttersag was een bijzonder groot succes,” stippen de organisatoren aan. “Geen wonder dat ook dit keer het enthousiasme bij de jutters groot is. Het is voor hen een unieke gelegenheid om elkaar nog eens te ontmoeten en bijvoorbeeld te overleggen over onbekende vondsten.” De jutters vertellen tijdens de Juttersdag - meestal - sterke verhalen over hun belevenissen en vondsten.


Juttende bezoekers kunnen echter ook hun eigen vondsten en foto's meenemen. Verder is er onder andere een tentoonstelling van jutkunst, een collectie drijfzaden en een tafel met onbekende vondsten. Ook de collectie van het Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora kan die dag bezocht worden. Op culinair vlak worden de bezoekers vergast op onder meer gerookte vis.


Meer informatie over de Juttersdag kan gevonden worden op de websites www.juttersflora.nl en www.juthout.nl.

No comments: