2007-05-27

TUI koopt Toscaans dorp

Het Duitse toerismeconcern TUI heeft in het Italiaanse Toscane een gebied van elf vierkante kilometer, met inbegrip van een dorp, gekocht. De groep wil daar het grootste toerismeproject uit zijn geschiedenis uitbouwen. Dat heeft TUI-topman Michael Frenzen aangekondigd tijdens de algemene vergadering van het toerismeconcern. Het gaat om een investering van meerdere honderden miljoenen euro.


Het gebied omvat nu al een middeleeuws kasteel, een hotel, een golfbaan en een dorp. TUI zal het dorp vanaf volgend jaar renoveren en uitbreiden met infrastructuur die op het toerisme is afgesteld, zoals restaurants, winkels en een kuuroord. Die zullen nadien verkocht worden. Het project, dat de naam 'Toscana Resort Castelfalfi' zal krijgen, wordt ge├źnt op het Duitse vakantiesresort Land Fleesensee, dat in 2000 werd geopend.


Frenzen benadrukte verder dat TUI opnieuw rendabel wil worden. Daarbij wordt veel heil verwacht van de fusie met het Britse First Choice. Tegen volgend jaar wil het concern 250 miljoen euro kosten besparen. TUI leed vorig jaar bijna 850 miljoen verlies, vooral door problemen in de afdeling scheepvaart en een aantal uitzonderlijke elementen. Maar desondanks oogt de toekomst volgens Frenzen positief.

No comments: