2007-05-01

SunParks in Franse handen

De Franse vakantiegroep Pierre et Vacances heeft SunParks overgenomen. Er wordt daarbij gewag gemaakt van een bedrag van 150 miljoen euro tot 160 miljoen euro. Dat is veel meer dan de Franse groep, eigenaar van onder meer Center Parcs, een jaar geleden wou betalen voor SunParks, de vakantiedorpengroep van Mark Vanmoerkerke. SunParks stond al enkele jaren in de belangstelling van verschillende toeristische groepen.


De Franse groep Pierre et Vacances toonde al enkele jaren interesse in SunParks, maar dat kreeg daarbij concurrentie van de Nederlandse groep Roompot. Op een bepaald ogenblik deden beide groepen ook een gezamenlijk bod, waarbij Pierre et Vancances de exploitatie van de vier pretparken op zich zou nemen en Roompot het vastgoed zou beheren. De deal ging echter niet door en door de strijd kende de verkoopprijs van SunParks nagenoeg een verdubbeling.


Pierre & Vacances wordt nog altijd geleid door Gérard Brémond. Het bedrijf werd opgericht in 1967, toen Brémond in Avoriaz een skistation lanceerde. De groep telt nu ongeveer 45.374 appartementen en bezit ook Center Parcs, het Nederlandse Gran Dorado en Maeva. Bij de groep komen nu de vier vestigingen van Sunparks, die een gezamenlijke omzet halen van ongeveer 39 miljoen euro.

No comments: