2007-05-26

Meer buitenlandse overnachtingen

Buitenlandse toeristen boekten in de eerste elf maanden van vorig jaar zes procent meer overnachtingen in Vlaanderen dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois vrijgaf ter gelegenheid van de ‘Profielwijzer van de Toerist’, een uitgave van Toerisme Vlaanderen. Daarin wordt een overzicht geschetst van de buitenlandse toeristen die Vlaanderen bezoeken.


Het totale inkomende toerisme in 2006 steeg met bijna zes procent . Vlaanderen en Brussel samen waren vorig jaar goed voor 9,3 miljoen recreatieve overnachtingen van buitenlanders. Uit de cijfers van minister Bourgeois dat het gros van de toeristen die in ons land overnachten – 77 procent - uit de onmiddellijke buurlanden Nederland, Duitsland, Groot-BrittanniĆ« en Frankrijk afkomstig is.


Van alle Vlaamse kunststeden kent Gent toeristisch de grootste stijging. Tijdens de eerste elf maanden van vorig jaar werden er in de stad 622.351 overnachtingen geteld. Dat is een stijging met 9,6 procent. Daarmee doet Gent het veel beter dan het Vlaamse gemiddelde (3,9 procent). Met die cijfers komt Gent naar eigen zeggen opnieuw in de buurt van het Keizer Kareljaar, dat in 2000 voor een absoluut toeristisch record zorgde.

No comments: