2007-05-01

Tweede editie Memorial Sus Luyten

Zaterdag 12 mei wordt in de Antwerpse Kempen de tweede editie van de Memorial Sus Luyten gereden. Deze toeristische fietstoertocht is een eerbetoon en een blijvende herinnering aan de betreurde Molse Burgemeester Sus Luyten, die zelf een fervent fietser en wielerliefhebber was. Sus Luyten overleed op 24 mei 2003. De deelnemers aan de fietstocht hebben de keuze tussen vier verschillende afstanden.


De toertocht doorheen de Antwerpse Kempen wordt georganiseerd door een comité, dat is samengesteld uit vrienden die allemaal een bijzondere band hadden met de overleden Molse burgemeester. Daarin zitten onder meer Wilfriek Peeters, sportbestuurder bij Quick-Step, Colnago-topman Willy Peeters en Jean-Pierre Bulens, directeur van het toeristisch centrum Zilvermeer. Voorzitter is Jos Geuens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen.


De deelnemers aan de Memorial Sus Luyten kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden (25, 50, 83 of 125 kilometer), zodat zowel families met kinderen als ervaren wielertoeristen er hun kunnen gading vinden. Er wordt hoofdzakelijk gefietst langs mooie, verkeersluwe, veilige en goed bewegwijzerde wegen. De deelnemers kunnen naar believen starten tussen 7.30 en 14 uur op het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer of aan de Molen van Mol-Ezaart.


Vooral voor recreatieve fietsers die kiezen voor 25 of 50 kilometer is dit een handig alternatief. Ze hoeven niet noodzakelijk naar het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer te komen om te starten, om dan nadien aan de bevoorradingspost aan de Molen van Ezaart te passeren. Vorig jaar kwamen er ruim duizend fietsers aanzetten, waaronder een aantal vedetten zoals Rik Van Looy, Eddy Merckx, Herman Van Springel, Johan Museeuw en Ludo Dierckxsens.


Praktische informatie over de Memorial Sus Luyten is verkrijgbaar op de website www.susluytenmemorial.be.

No comments: