2007-05-27

Nieuw zeeleeuwentheater in Boudewijn Seapark

In het Boudewijn Seapark in Brugge is het nieuwe zeeleeuwentheater geopend. De nieuwe site ligt aan de boorden van de grote vijver en tel drie bassins. Binnen bieden de overdekte nachtverblijven plaats aan zeven zeeleeuwen in een bassin van 120 kubiele meter. Tijdens het zomerseizoen staan er naast het educatieve programma ook nieuwe shows gepland in het zeeleeuwentheater.


Om de kersverse zeeleeuwenmoeders en hun baby's de nodige rust te bieden, werd een quarantaine bassin van 50 kubieke meter voorzien. Het ruime buitenbassin bestaat uit 300 kubieke meter zoutwater. Het meet 25 meter op 6 meter en is haast 3 meter diep. De tribune biedt plaats aan 700 toeschouwers en geeft het publiek de kans om de zeeleeuwen van dichtbij te bewonderen.


De Spaanse vrijetijdsgroep Grupo Aspro Ocio, waarvan het Boudewijn Seapark een dochter is, investeerde ongeveer één miljoen euro in het nieuwe zeeleeuwentheater. In de toekomst wil de groep het Boudewijnpark nog verder ontwikkelen tot een maritiem themapark. De realisatie van het zeeleeuwentheater is een nieuwe stap in die richting. Het nieuwe zeeleeuwentheater leverde drie extra jobs op.


Vandaag biedt het Boudewijn Seapark het hele jaar door werk aan 70 mensen. Tijdens het parkseizoen komen daar nog eens 120 tijdelijke medewerkers bij.

No comments: