2007-07-04

Brussel experimenteert met toeristische stewards

In Brussel staan op twee strategische plekken mobiele toeristische stewards. Ze proberen ter plaatste de vragen van toeristen te beantwoorden. Zo wordt het krappe toeristische bureau op de Grote Markt wat ontlast. Het idee is afkomstig uit Helsinki, waar het werd opgepikt door Anousjka Schmidt van Brussel Internationaal Toerisme & Congres. Ook in Athene wordt gewerkt met mobiele toeristische stewards.


Het is de bedoeling dat de stewards op straat toeristen benaderen die duidelijk met één of ander probleem worstelen. In totaal zijn in Brussel vijftien toeristische stewards aan de slag gegaan. Het gaat vooral om mensen die in het stadscentrum van Brussel wonen, want zij kennen uiteraard hun stad het beste. Daarnaast moeten ze Nederlands, Frans en Engels kunnen praten.


Ook enkele noties van de Spaanse taal zijn welkom. Brussel trekt immers steeds meer Spaanse toeristen aan. Normaal komen die meestal op het einde van de zomer naar Brussel, maar door het schitterende voorjaar hebben ze hun vakantietrip vervroegd. Het project zal na de zomervakantie worden geëvalueerd. Indien het experiment positief uitvalt, wil Anousjka Schmidt bij de Brusselse schepen van toerisme Philippe Close pleiten voor een permanent team.

No comments: