2007-07-09

Dubbel zoveel fietstoeristen in Limburg

Het aantal fietsers dat het 'Fietsparadijs Limburg' aandoet, gaat in stijgende lijn. Van januari tot mei van dit jaar telde Toerisme Limburg 763.760 fietsers op het uitgebreide Limburgse fietsroutenetwerk. Dat is de helft meer dan in dezelfde periode van vorig jaar, zo maakte de Limburgse gedeputeerde van Toerisme Sylvain Sleypen gisteren bekend.


Toerisme Limburg wijt de stijging vooral aan het uitzonderlijk warme weer. Vooral de maand april was een absolute topper wat het aantal fietsers betreft. In vergelijking met april van vorig jaar werd een stijging van 140 procent genoteerd. Jaarlijks staan 120 peters en meters in voor het onderhoud van het Limburgse fietsroutenetwerk. Daarvoor komen er bij Toerisme Limburg vierhonderd oproepen binnen.


De peters en meters kregen van Toerisme Limburg voor hun inspanningen een daguitstap aangeboden om hen te bedanken voor hun inzet. De groep maakte een tocht met een fluisterboot op de oude Maasarmen in Dilsen-Stokkem en werden vervolgens uitgenodigd op een etentje in het Maascentrum De Wissen.

No comments: