2007-07-07

Globetrotter’s Logbook over kunststeden

Toerisme Vlaanderen en Globetrotter’s Logbooks hebben samen het boek ‘Flanders’ Six Divine Cities’ opgesteld. In het Engelstalige luxeboek worden de Antwerpse kunststeden Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen aan het publiek voorgesteld. Met ‘Flanders' Six Divine Cities’ is Giedo Claes, de bedenker en ontwerper van de internationaal bekende Globetrotter’s LogBooks, al aan zijn zesde project toe.


‘Flanders' Six Divine Cities’ lijkt vooral het ideale souvenir te zijn voor de kunstminnende bezoeker van de Vlaamse kunststeden. Binnenin krijgen 118 musea en andere bezienswaardigheden per stad een pagina, met korte beschrijving, foto en alle mogelijke praktische gegevens. Stadskaartjes, logo's, hoekjes om een stempel te laten zetten of een toegangsticket in te plakken, bladzijden om notities te nemen en weetjes over Belgische streekproducten maken er een erg bruikbaar gidsje van.


‘Flanders’ Six Divine Cities’ heeft niet de pretentie om zichzelf een grondige cultuurreisgids te noemen, maar het is wel een ideaal souvenir voor toeristen die graag herinneringen bewaren, zoals toegangstickets, of graag persoonlijke commentaren in hun gids noteren. Giedo Claes begon een drietal jaar geleden met zijn Globetrotters-project, toen hij een gids uitbracht over alle onafhankelijke landen van de wereld. De Globetrotters’s Logbooks worden uitgegeven bij Morton, Diaz & Cook LogBooks uit Dilbeek.

1 comment:

K said...

Ideaal kadootje voor buitenlandse gasten. Mooi voor weinig geld