2007-07-03

Mechelen gidst in het Chinees

De gidsenopleiding van het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen heeft een eerste lichting van 21 gecertificeerde gidsen opgeleverd. Eén van de nieuwe stadsgidsen is Lee Ju Lin en is de eerste die Chinese bezoekers in hun moedertaal kan rondleiden. Volgens Lee Ju Lin, stadsgids in Mechelen, wordt de stad daardoor bijzonder populair bij Chinese toeristen, die een dergelijke service bijzonder waarderen.


De nieuwe stadsgidsen behoren tot de eerste lichting afgestudeerden die van het Departement Onderwijs en Vorming het certificaat gids ontvangen. "De opleiding gids maakt nu officieel deel uit van het hoger onderwijs voor sociale promotien” benadrukte Jos Van Dooren, coördinator van de gidsenopleiding bij het Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen.


Lee Ju Lin leidde voor haar proef een groep Chinese journalisten en een groep Chinese touroperators rond. Dat bleek een bijzonder succes te zijn. De Chinezen hadden ook Antwerpen, Gent, Brugge en Leuven bezocht, maar over Mechelen zouden ze het enthousiast geweest zijn omdat ze er in hun eigen taal werden verwelkomd. Later mocht Lee Ju Lin ook Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois door Mechelen loodsen.

No comments: