2007-07-19

Villa Les Zéphyrs blijft permanent open

Villa Les Zéphyrs in Middelkerke, het bezoekerscentrum over de geschiedenis van het toerisme in het interbellum, blijft permanent open. Vanuit de oppositie waren nochtans stemmen opgegaan om het centrum tijdens de week te sluiten, zodat kosten gespaard zouden kunnen worden. Cultuurschepen Carine De Jonghe voerde echter aan dat binnenkort maatregelen zullen genomen worden om meer verenigingen naar de site te krijgen.


Villa Les Zéphyrs werd door de gemeente Middelkerke aangekocht en ingericht als vakantiewoning uit het interbellum. Het was de eerste schakel in Kusthistories, de nieuwe bezoekerscentra over het Vlaamse kusttoerisme. Cultuurschepen De Jonghe zegt tevreden terug te mogen kijken op het eerste werkjaar. Daarin werden 10.526 bezoekers geteld. In het gebouw is bovendien ook het toerismekantoor gevestigd.


Bij de oppositie gingen echter stemmen op om het gebouw op weekdagen te sluiten om kosten te besparen. Bovendien vielen de werken volgens de critici veel duurder uit dan voorzien. In sommige gevallen zouden die 40 procent boven de ramingen zijn uitgelopen. Maar de cultuurschepen denkt er niet aan om terug te komen op de permanente opening van Les Zéphyrs.


Carine De Jonghe stelde daarbij dat Middelkerke het centrum verder wil uitbouwen. Bovendien wordt binnenkort met een campagne gestart om het verenigingsleven kennis te laten maken met Les Zéphyrs.

No comments: