2007-07-18

Veel bijval voor fietsnetwerk Hageland

Het Hagelandse fietsknooppuntennetwerk, dat ongeveer een jaar geleden boven de doopvont werd gehouden, blijkt een groot succes te worden. Op één jaar tijd werden 27.000 kaarten met bewegwijzerde fietspaden verdeeld. Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme van de provincie Vlaams-Brabant, zegt dan ook tevreden te zijn met het bereikte resultaat. Ook de gemeenten zien er hun toeristische inkomsten doen stijgen.


Begin juni vorig jaar werd het Hagelandse fietsnetwerk voorgesteld als het Vlaams-Brabantse antwoord op het alom geroemde Limburgse fietsroutenetwerk. Een jaar later ging de kaart, met daarin de bewegwijzerde paden, ongeveer 27.000 keer over de toonbank. Gedeputeerde Monique Swinnen merkte op steeds meer aanvragen te krijgen van cafés langs de route om opgenomen te worden in de verschillende brochures.


Dat is volgens haar een signaal dat de route succesvol is. Ook de gemeenten die door het fietsknooppuntennetwerk doorkruist worden, zien hun toeristische kas gestijfd. Omdat het knooppunt Hageland naadloos aansluit op Limburgse en Antwerpse fietsroutes, blijken ook fietsers uit andere provincies hun weg naar Vlaams-Brabant te vinden. Maar voorlopig blijft het nog vooral bij dagjestoeristen.


Voor een volledige aansluiting moet er volgens gedeputeerde Swinnen nog werk worden gemaakt van de fietspaden in Bierbeek, Boutersem, Lubbeek en Tielt-Winge. Ze hoopt dat project tegen eind volgend jaar rond te hebben.

No comments: