2007-07-02

Sint-Niklaas ontvangt steeds meer dagtoeristen

Steeds meer verenigingen en organisaties ontdekken Sint-Niklaas als locatie voor een dagje uit. Het voorbije jaar werden er in totaal 200 groepsbezoeken geteld. Dat is een verdubbeling op zes jaar tijd. Verwacht wordt dat de cijfers dit jaar voor een nieuw record zullen zorgen. Door de vernieuwing van het centrum raakt Sint-Niklaas volgens de Toeristische Dienst af van zijn imago van grauwe stad.


In 2002 kwamen er honderd verenigingen een dagje naar Sint-Niklaas. Vorig jaar was dat aantal toegenomen tot tweehonderd. Na de eerste helft van dit jaar stond de teller al op 121 groepsbezoeken. De Toeristische Dienst is er dan ook van overtuig dat het record van 2006 zal worden verbroken. “Tweehonderd groepen vertegenwoordigen zesduizend bezoekers,” wordt er opgemerkt. “Dat zijn zesduizend mensen die een koffie drinken en een maaltijd nuttigen bij de plaatselijke horeca.”


Voor de toeristen is de stedelijke bezoekersgids in een nieuw kleedje gestoken. Er werd een brochure gemaakt onder de naam ‘Gids vol Belevenissen’, waarbij aan wordt geschonken aan het rijke winkelaanbod, fietsen en wandelen, streekproducten en evenementen en in het bijzonder de profilering als stad van Sinterklaas. De naam Bezoekersgids is verdwenen, omdat de eigen inwoners nog altijd de eerste en belangrijkste consumenten zijn.

No comments: