2007-07-08

Vlaanderen subsidieert recreatief toerisme

Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois trekt 6,581 miljoen euro uit voor 46 toeristisch-recreatieve projecten in Vlaanderen. Met 21 projecten heeft Limburg een duidelijk overwicht in de goedgekeurde dossiers. In Oost-Vlaanderen krijgen twee projecten steun. In Antwerpen mogen tien projecten op een toelage rekenen, in Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen zijn er dat respectievelijk vier en negen.


Er werden in totaal 95 aanvragen ingediend, waarvan 90 ontvankelijk werden verklaard. Het gaat om projecten in het kader van bezoekersonthaal, ontsluiting van cultureel erfgoed, recreatiedomeinen, waterrecreatie, de toeristische inrichting van openbaar domein, fietsvoorzieningen, wandelpaden en toeristische bewegwijzering. Geert Bourgeois wil met de subsidies de uitbouw van kwaliteitsvolle lokale en provinciale toeristische initiatieven stimuleren.


Samen met Vlaams minister van jeugd Bert Anciaux heeft Geert Bourgeois ook een online databank gelanceerd met ruim 500 kamphuizen in Vlaanderen. De website www.jeugdverblijven.be is vooral bedoeld voor jeugdverenigingen die zo makkelijker een locatie voor hun zomerkamp kunnen vinden. In de databank zijn alle gegevens opgenomen van zowel erkende als niet-erkende jeugdverblijven. Bovendien kunnen jeugdverenigingen onmiddellijk online boeken.

No comments: