2007-07-13

Groene Sleutel voor zeven Vlaamse verblijven

Zeven Vlaamse campings en kampeerverblijven hebben van Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois een Groene Sleutel ontvangen. De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor verblijven die zuinig omspringen met energie en water, een gericht afvalbeleid voeren en hun werknemers en bezoekers aanzetten tot een milieubewust gedrag. Het is de eerste keer dat het label in Vlaanderen werd uitgereikt.


Dit jaar ontvingen internationaal meer dan 450 toeristische ondernemingen, waaronder 182 campings, de milieuonderscheiding. Het project is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE). In Vlaanderen organiseren Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Toerisme Vlaanderen het traject voor kandidaten. De zeven laureaten waren de Lilse Bergen, Baalse Hei (Turnhout), Camping Groenpark (Zele), Provinciaal domein Zilvermeer (Mol), De Spaanjerd (Kinrooi - Ophoven), Heerenlaak (Maaseik) en Siësta (Lille).


Minister Bourgeois benadrukte tijdens de overhandiging van de Groene Sleutel dat ook de toeristische sector milieubewust moet handelen. Duurzaam uitbaten, brengt volgens hem bovendien ook op. “Een lager energieverbruik en een kleinere afvalberg, zorgen al voor directe besparingen,” aldus de minister. Hij voegde er aan toe dat milieuvriendelijke vakanties gezinnen kunnen stimuleren om ook thuis wat meer hun best te doen om duurzaam te leven.

No comments: