2007-07-10

Tielt heeft Europazolder

Tielt is een toeristische attractie rijker. Onder het dakgebinte van Huis Mulle de Terschueren werd de Europazolder, het tweede luik van het streekbezoekerscentrum geopend. Bedoeling is er vooral scholieren op een interactieve manier antwoorden te geven op allerlei vragen over Europa. Het project kreeg de financiële steun van de Europese Unie, Toerisme Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen.


Het project past in het Europees Interreg IIIa-programma, waarbij vier bezoekerscentra in de Euregio Scheldemond worden ingericht in Beernem, Knesselare, Westkapelle en in Tielt. Het eigenlijke bezoekerscentrum in Mulle de Terschueren, met een multimediale voorstelling van de geschiedenis en geografie van Tielt en omgeving, opende precies een jaar geleden al de deuren. Met de opening van de de Europazolder wordt de tweede fase afgerond.


Hoewel ook de individuele bezoeker op de Europazolder terecht kan, bestaat de voornaamste doelgroep uit scholieren die in klasverband meer te weten willen komen over de concrete invloed van de Europese Unie op hun leven. De Europazolder is ingedeeld in acht thematische zones, waarbij op een speelse manier op zoek gegaan wordt naar vragen over het ontstaan en de invloed van de Europese Unie.

No comments: